7.2.2013

Promillekokkausta

Kun päättää tehdä ruokaa niistä aineksista, mitä kaapista löytyy, moni tarkoittaa perunoita, kananmunia tai soijarouhetta. Omasta jääkaapistani on melkein aina kananmunat loppu, eikä perunoitakaan ole juuri koskaan varastossa. Soijarouheeni on neljä vuotta vanhaa, joten en uskalla enää käyttää sitä.

Kurkistin omaan kaappiin. Mitäs sieltä löytyikään? Kappas. No tietty ainakin muutama epämääräinen tuliaisviinapullo – ja yksi pakollinen rommipullo. Hieman jallua. Ja se ei ole ollenkaan huono juttu, sillä: väkevät alkoholit toimivat ihan loistavasti mausteina silloin, kun ei tee mieli voimakkaita makuja, mutta haluaa ruokaan jotain särmää. Suosittelen kokeilemaan. Ainakin jallupullia. Tai pastaa vodkalla. Tai fenkolikeittoa lorauksella anisviinaa (anis korostaa fenkolin makua, jos on käynyt niin, että niitä ei ollut kaapissa tarpeeksi).

Talvinen peruna-fenkolikeitto

3–4 fenkolia
5 perunaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
puntti ruohosipulia
mustapekkajuustoa
kuohukermaa
suolaa
loraus anisviinaa

Kuullota sipulit ja valkosipulit voissa kattilassa. Lisää paloiteltu fenkoli, kuullota 5 minuuttia. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat. Peitä vedellä. Hauduta, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää mustapippurijuusto. Lisää suolaa ja soseuta. Hienonna ruohosipuli joukkoon. Lisää kerma Tarkista maut. Jos haluat korostaa fenkolin makua, lisää loraus anisviinaa.

A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti