14.1.2013

"Jos sä teet joskus näitä lihapullia sun lapsille, ne tulee rakastamaan sua"

Tän ylitsevuotavan kommentin saivat aikaan mitkäs muutkaan kuin (Alppi)Torin jallupullia mukailevat lihapullat, jotka eilen paistoin sunnuntai-illan lohturuoaksi muutamista nettiresepteistä vähän muokattuna versiona. Kyllä, olen nyt muutaman kerran tehnyt ihan liharuokaa, ja se on kyllä jännä maailma!

Traagista kyllä, meidän "viinakaapista" oli jallu päässyt loppumaan, joten tällä kertaa jallupulat piti piristää oikein konjakkiturauksella. En tosin tiedä tuosta lapsikommentista - jos niitä joskus tulee olemaan, ehkä tuota jallun käyttöä (ylipäätänsä) pitää harkita uusiksi.

Konjakki/jallupullat

400 g (luomu)jauhelihaa
sipuli
3 valkosipulinkynttä
ruohosipulia
persiljaa
kermaviili
suolaa
mustapippuria
3 rkl korppujauhoja

Pyörittele pullat (mulle tuli 14 kappaletta) kosteilla käsillä. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tee sillä välin kastike:

50g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl demi glace -kastikepohjaa*
3 dl vettä
kasvisliemikuutio**
1 dl kermaa
1/2 dl konjakkia/jallua

Sulata pannulla voi, lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi ja paista vähän, lisää kastikepohja ja vesi. Anna hautua vajaa puolisen tuntia ja lisää loput ainekset plus lihapullat. Tarjoa tietty perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

* Demi glacea näkyy aina joskus ruokaohjeissa, mutta ex-kasvissyöjänä oon kuvitellut et se on jotenkin ällöä säilöntämömmöä. Ainakaan tässä mun käyttämässä ei ollut säilöntä/lisäaineita ollenkaan, ihan vaan kasaan keitettyä lihaliemi-yrtti-mausteseosta. Hmmm.

** Kasvisliemikuutio sen takia et lihaisia ei oo mun kaapissa.
E

1 kommentti:

  1. Siis anteeksi mutta kenen vakavasti otettavan kokkaajan keittiöstä on Jallu loppu?

    VastaaPoista