30.1.2010

Näistä muffinsseista tykkäis Runebergkin


Koska vietämme yhä muffinssikuuta, leivottiin tietty runebergin muffinsseja! Taikina oli sopivan pieni ja lopputulos rapsakka mutta mehevä, vaikken edes kostuttanut torttuja. (Rommilla kostuttaminen ei varmasti tekisi pahaa!)

Runebergin muffinssit

100 g margariinia
1 kananmuna
1 dl (fariini)sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl pipareja murusina
1/2 dl mantelilastuja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kaardemummaa

Vatkaa muna ja sokeri, lisää kuivat aineet ja rasva. Jaa vuokiin (muffinsseja tuli 9 kpl). Paista 200 asteessa.

Pinnalle sitruunamehusta, tomusokerista ja vedestä sekoitettua kuorrutetta ja vadelmahilloa.

Tortut nautitaan punaisen punajuuriteen kanssa villakoiramukista! /A

2 kommenttia:

  1. vau, Hesari ja astia sävy-sävyyn! Teillä on tosiaan muffinssikausi, kun joka päivä melkein ilmestyy uusia muffinssiversioita. /E

    VastaaPoista
  2. Näistä tuli hyviä, vaikkei kardemummaa ollutkaan ja mantelitkin jäi allergian takia laittamatta. Mutta niin kuin myöhemmin vertasitkin torttuja pyttipannuun eli laitetaan mitä kaapista löytyy: piparitkin korvasin jäätelötötterövohveleilla..

    Viimeistään ensi vuonna kokeilen kookos-granaattiomenatorttuja. Mukavan tuntusia ohjeita taasen.

    Hyvää Runeberginpäivän iltaa!

    t.Äiti

    VastaaPoista